Ziua vinului vazuta de o mama

Ah, Ziua Vinului, asteptam aceastã zi cu nerãbdare. Aveam planuri grandioase, mã gândeam sâmbãta sã vin la evenimentul din Piata Marii Adunãri Nationale, iar duminica sã vizitez pentru prima datã vinãria Asconi.

…… Iiiiii, nu a fost sã fie, in week-end am fost totalmente dedicatã copiilor, astfel nici vorbã de degustatii nu putea fi.

Însã, pentru “a nu rãmâne pe partea cealaltã a malului”, am decis sâmbãta sã îmi iau odraslele si sã iesim la o plimbare în Centru.

image

Bãiatul mã tot întreba de ce s-a adunat atâta lume în centrul orasului, ce sãrbãtoare e si de ce toti beau vin? Am încercat sã fiu explicitã si sã îi povestesc despre traditiile vinicole din tara noastrã.

Ah ce frumos, muzicã, stand-urile bine amenajate a vinãriilor autohtone, bucate traditionale pentru orice gust, mesteri populari cu lucrãrile sale si desigur vin mult.

Cortul Wine of Moldova era arhi plin. Au fost multi oaspeti care au manifestat dorinta sã participe la master-class-urile organizate de ei.

image

Plimbarea noastrã de Ziua Vinului s-a sfârsit pe terenul de joc din parc. În timp ce copiii se zbântuiau pe trambuline si tobogane, eu eram cu gândul la degustãri :)))

Drept recompensã spre final am trecut pe la corturile Chateau Vartely si Carpe Diem si am luat acasã douã sticle de vin la pachet. Iar acasã, când am mai scãpat de griji, am savurat un pahar de Feteasca Albã.

image

Anul acesta Ziua Nationala a Vinului a fost mai deosebita pentru mine, însã oricum frumoasã.

Pentru cei ce nu au reusit sã viziteze acest eveniment, puteti vedea poze pe pagina oficialã Wine of Moldova. Dar si pe paginile vinãriilor care au participat si organizat sãrbãtoarea la ei acasã.

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *