Equinox-ul de primavara al vinului

ECHINÓCȚIU, echinocții, s. n. Fiecare dintre cele două momente ale anului (20 sau 21 martie și 22 sau 23 septembrie), când durata zilei este egală cu a nopții.
Am decis să încep articolul de azi cu definiția din dicționar, pentru ca să fie clar de unde provine denumirea unui vin remarcabil. Vinul marca Equinox este un vin care combină în sine calitate, aromă, culoare și un buchet memorabil.

Aseară am fost oaspete la o degustare marca Equinox într-un local din Chișinău. A fost un eveniment frumos, cu vin select și bucate alese. Constantin Stratan, vinificator și creator vin Equinox, ne-a prezentat 6 vinuri formidabile.

image-21-03-16-19-51-27

1. Oaspeții au fost întâmpinați cu 5 ELEMENTE Rose 2015 – prezentat în premieră
2. 5 ELEMENTE Alb 2014 asociat cu sevice din somon
3. 5 ELEMENTE Orange 2014 asociat cu humus
4. Shiraz 2012 (prezentat în premieră) asociat cu bruschetă cu ardei copți
5. 5 ELEMENTE Roșu 2013 asociat cu piept de rață
6. ECHINOCTIUS 2012 asociat cu steak de vițel

Aceste vinuri au fost o premieră și pentru mine. Vinurile Equinox sunt primele vinuri în care am descoperit un cupaj de soiuri atât de larg. Deși am avut ocazia să degust din Equinox la una din seratele Wine Friendly, o astfel de gamă largă de vinuri Equinox a fost pentru prima dată.

La masă cu noi a stat o pereche foarte drăguță, ea moldoveancă, el cetățean american. Din păcate nu i-am memorizat numele, țin minte că mi-a povestit ca este din Oklahoma, ca lucrează de ceva timp în Moldova ca voluntar, că este fericit că și-a unit viața cu o moldoveancă și că este Wine Friendly. După o discuție cu el, am rămas uimită, nu a făcut nici o greșeală în timp ce îmi vorbea într-o limba română cu un pic accent, dar perfectă. Ce să zic, bravo. A vorbit frumos și despre vinurile moldovenești, despre faptul că mereu când pleacă acasă în America, ia cu el câteva sticle cu vin bun. A familiarizat cu vinurile noastre toți prietenii săi din Oklahoma.IMG_7281

Da, încă o demonstrație că vinul unește, crează noi cunoștințe, noi prieteni.

Atmosfera evenimentului a fost una degajată, presupun că în mare parte datorită faptului că alături de mine erau cei mai dragi prieteni. Un vin bun, bucate deosebite, discuții și glume, fetele, ce poate fi mai frumos. 1385963_1110109825708161_8209766246200192554_n

Vă recomand să găsiți momentul și seara potrivită ca să faceți cunoștință cu vinurile Equinox, clipele plăcute sunt garantate.

FacebookShare
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *