Școala de somelier din Moldova

Două zile în urmă am aflat că la data de 1 februarie 2016, vor avea loc cursuri penru obținerea “Certificatului de Sommelier Europen” eliberat de Asociația Europeanș de Sommelieri (Association des Sommeliers d’Europe). Cursul este organizat de Scoala de Sommelier din Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului (Wine of Moldova) cu sprijinul Universității Tehnice din Moldova și cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID.

M-am gândit că ar fi culmea fericirii să pot aplica la acest curs și să primesc o diplomă de somelier.

Cred că aceste cursuri pot oferi acele cunoștințe și experiență pe care o are doar un profesionist. Aș putea învăța multe despre arta vinului. M-ar ajuta să pot cunoaște limbajul corect al vinului, să pot destinge soiurile de vinuri, să pot simți aromele corect, să aflu mai multe despre tehnologia vinului, să fac alegerea corectă…

Da, ar fi fost o experiență nemaipomenită… dar din pacate nu a fost să fie, nu aș putea fi admisă la aceste cursuri pentru că nu corespund criteriilor de eligibiltate: minim 3 ani experiență în servicii de ospitalitate: hotele, restaurante sau experiență specifică legata de servirea vinului. Păcat….

Am decis să scriu despre aceste cursuri, cu gândul la tine dragul meu prieten și cititor. Poate tu corespunzi cerințelor, vrei și poți să aplici. Sunt sigură că vei avea parte de o experiență frumoasă în viață.

Pagina evenimentului pe facebook  https://www.facebook.com/events/1027172964013004/

 

 

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *