MY WINE- new wine

Aseara, 5 februarie 2016, am avut marea plăcere să particip la inaugurarea și degustarea unui brand nou de vinuri din Republica Moldova, care a vut loc într-un local acreditat Wine Friendly, My Cafe. Este vorba despre marca de vinuri My Wine. “Creatorul” acestor vinuri este Radu Zvigunov în colaborare cu Doina Vin, regiunea Rezina.

IMG_6154

Au fost prezentate 5 feluri de vinuri tinere, pe care am încercat să le apreciez cu note:

  • Chardonay (anul 2014)- un vin foarte plăcut, baricad 6 luni, am simțit note ușoare de caise verzi și un pic de măr. Un vin perfect pentru iubitorii vinurilor albe seci.

IMG_6146

  • Cabernet (anul 2015)- un vin roșu sec, cu un exctract corpolent de culoare intensă.
  • Merlot (anul 2015)- iubitorii acestui tip de vin îl vor aprecia din plin. Are o aromă tipică unui merlot, pătrunzătoare, se simte că vinul e tânăr, că nu a fost păstrat mult în butoi. Atentie la volumul de alcool-14,2%
  • Cabernet-Sauvignon (anul 2013)- un vin roșu sec cu un buchet savuros, ușor, tanin moderat. La acesta am revenit dupa finalul degustației.

IMG_6148

  • Pastoral (Cahor) (anul 2010)- deși a fost produs în 2010, a fost nevoie de 6 ani pentru a se ajunge la timpul când poate fi servit. Este fabricat după metoda clasică a vinurilor dulci, baricat, filtrat și condiționat. Volumul de alcool- 16%. Nu am fost niciodată mare fan a vinurilor dulci, însă acest vin  m-a făcut să îmi schimb părerea. Era moderat de dulce, nu se simțea alcoolul foarte mult. Un vin potrivit după o cină ca desert  sau digestiv )) my wine

 

La moment, vinurile My Wine pot fi cumpărate doar în rețeaua Horeca, prețul unei sticle variază de la 55 lei până la 130 lei.

Deși sunt abia la începutul unui drum lung și nu întotdeauna ușor, sper că în curând vom vedea aceste vinuri și pe rafturile magazinelor din țară, pentru că au toate șansele să cucerească piața Moldovei. Nu ezitați să gustați din acestea dacă veți avea ocazia. Sunt sigură că în curind marca  My Wine ne va uimi cu alte vinuri noi, care își așteaptă rândul la Radu Zvigunov în beci :) .

 

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *