Moldova Wine Route

Dacă vă mai puneți întrebarea care sunt cele mai importante vinării din Republica Moldova, unde sunt amplasate acestea și ce care sunt vinurile pe care le produc, să știți că s-a găsit soluția pentru a vă orienta.

Cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agen, a fost lansata prima aplicatie mobila „Moldova Wine Route” .
29-11-2017 00-43-48
„Moldova Wine Route” este o aplicație mobilă trilingvă, gratuită, nouă, și reprezintă un ghid prin cea mai complexă experiență a Moldovei – vinurile și vinăriile poporului moldovenesc.

Purtătorii de cuvânt ai evenimentului au fost:

  • Kaethe Brakhan– lider de proiect al Programului Regional „Consolidarea turismului transfrontalier în Dunărea de Mijloc și de Jos prin Centrul de Competență Dunăreană (CCD)
  • Stanislav Rusu– director general al agenției turismului
  • Veronica Tomescu– Presedintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol din RM, co-fondator winetours.md
  • Mihai Druță– Presedintele Asociației de Somelier din RM

IMG_2548

În prezent, aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării din Republica Moldova, cu prezentarea serviciilor sale și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei din acestea. Vinăriile incluse în aplicație sunt: Cricova, Mileştii Mici, Château Vartely, Château Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem.

29-11-2017 00-14-31

De asemenea în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-bar-uri și wine-shop-uri din Chișinău.

IMG_2547

Vinăriile găzduiesc atât turiștii locali, cât și străini, iar aplicația este creată cu scopul de a-i ajuta să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării.

IMG_3941Această aplicație este ușor de utilizat și oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. Aplicația Moldova Wine Route este deja disponibilă pentru a fi descărcată pe Google Play pentru Android și foarte curând va fi în App Store pentru iOS.

Sunt sigură că aplicația Moldova Wine Route va crește potențialul turismului vinicol, facilitând accesul la vinariile autohtone și serviciile acestora.

308CEC6A-19C9-4E54-BEB7-922E2EDAF0BA(sursa poze  Centrului de Promovare a Turismului Vinicol)

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *