Degustare cu gust de “migdale”

O zi posomorâtă și ploioasă poate fi înseninată datorită unor oameni frumoși, care au decis să viziteze un loc cu o istorie și tradiție la fel de frumoasă.

Astăzi împreună cu un grup de bloggeri am fost invitați la vinăria Migdal-P -Chateau Cojușna. Este prima din lista de vinării pe care mi le-am propus să le vizitez anul acesta. image-13-03-16-17-40

Vinăria Migdal-P a fost o descoperire pentru mine. În primul rând pentru că se află în apropiere de Chișinău, la doar 15 km. Și în al doilea rând pentru că produc vinuri și divinuri de calitate care se exportă în 23 de țări.

Vinăria Migdal-P dispune de 200 ha de viță de vie. În mare parte se cultivă soiuri roșii de struguri, de aceea 60% din vinurile produse de Migdal-P sunt vinurile roșii dulci. Restul 40% le revine vinurilor albe și divinurilor.

image-13-03-16-16-22-9

Ghidul vinăriei, Natalia, ne-a povestit detaliat despre tehnologia vinurilor, despre istoria acesteia, despre realizările și planurile pe viitor a vinăriei Migdal-P. După o excursie prin beciurile și sălile vinăriei, am fost invitați și la o degustare.

 

image-13-03-16-16-24-11

 

 

Am fost serviți cu:

  • Umbrela Muscat sec, anul 2012
  • Umbrela Rose Pinot Noir, anul 2014
  • Grappa de muscat (care va fi lansat săpămâna viitoare)
  • Divin Migdal-P cu vârsta de 5 ani

 

În curând Migdal-P va lansa câteva vinuri în forma bag-in-box, în formă de carte, care va conține și o invitație la Chateau Cojușna. Așa că fiți cu ochii pe vinurile Migdal-P, ei planifică să își surprindă clienții și oaspeții.

Nu ezitați să planificați și voi o vizită la Chateau Cojușna, un complex turistic cu 4 săli de degustare, beciuri și o galerie de vinuri care vor lăsa în urma sa o aroma fină de “migdale”.

Mai multe despre vinăria Migdal-P puteți afla de pe site-ul lor Chateau Cojusna

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *