Master class Wine Friendly la Mezzo

Seara lui 3 martie 2016, o seara mai specială pentru mine, pentru că a fost una spontană. Am aflat că voi modera încă un eveniment din seria Wine Friendly, în restaurantul Mezzo, ceea ce m-a bucurat enorm. Mi se asociază cu o experiență nouă, senzații noi.

image-04-03-16-15-18-2

Speaker-ul si somelier-ul acestui eveniment a fost Andrei Țurcan, o persoana dependentă de meseria sa, pentru că o face cu multă ardoare și pasiune. Andrei este reprezentant al vinariei Chateau Vartely.
Seara a fost dedicată vinurilor de primăvară. Acestea la fel se clasează pe anotimpuri. Primaverii îi revin vinurile tinere, spumantele, vinul alb, vinul rose. Acest tip de vinuri dispun de buchete florale, foarte lejere, fara astringență.

În timpul evenimentului am savurat o selecție superbă de 6 vinuri autohtone și antipasti delicioase.

  • Cricova – Spumant clasic rose brut12745671_476704085873299_1886023302321095197_n
  • Castel MIMI – Chardonnay
  • EtCetera – Serendipity
  • – Purcari – Vinohora Rosu
  • Gitana – Saperavi
  • Chateau Vartely – Taraboste Cabernet Sauvignon

plan dormitor2

La eveniment au fost prezenți oaspeți cu cunoștințe profunde despre vinuri și tehnologia acestuia. Persoane cu care a fost o plăcere sa discutăm și să glumim. Mai târziu am aflat că un grup de tineri lucrează la Vinăria Cricova.
A fost prezentă și Daniela Jitaru, un oaspete râvnit pentru astfel de evenimente. Ea activează ca specialist în CNVCPA (Centru National de Verificare a calității Producției Alcoolice), dar recent a primit și diploma de somelier.

Daniela

Una din invitatele evenimentului m-a surpins plăcut cu o carte pe care o tot studia minuțios în timpul degustării – Moldova Ghidul Vinurilor:cu carteaÎn urma degustărilor, invitații au menționat că le-a plăcut Spumantul Clasic Rose de la Cricova și Chateau Vartely – Taraboste Cabernet Sauvignon, acestea au fost vedetele serii din paharele lor.
Seara s-a sfârșit pe o notă prietenoasă și degajată. Pentru prima dată am fost întrebată și eu de oaspeți care a fost preferatul meu vin din această seară. Însă eu nu mi-am putut expune preferințele, pentru că toate au fost deosebite și diferite în felul său.

Consumați vin în doze moderate, astfel veți putea afla tainele lui.

image-04-03-16-15-18-4

 

 

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *