“La vie en rose”

Dacă sunteți printre acei oameni care nu au fost niciodată la o degustare de vinuri, dacă doriți să cunoașteți vinurile autohtone, dacă sunteți gata să simțiți toată aroma și splendoarea unui vin bun, înseamnă că postarea mea de astăzi este pentru voi.

IMG_9851

În perioada lunilor mai- iulie 2017, va avea loc cea de-a VI ediție Wine Friendly cu genericul “La vie en rose”. Aceasta va fi organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova (Wine of Moldova). A devenit deja o tradiție frumoasă organizarea de master-class-uri ghidate de experți dar și acreditarea Wine Friendly a localurilor unde vor avea loc degustațiile.

IMG_9856

De data aceasta, fiecare degustare va avea o anumită tematică (degustări oarbe, seri poetice, wine-pairing, prezentari ai micilor producători, etc.). Vor avea loc circa 30 de master-class-uri, detaliile despre evenimente vor fi anunțate public pe pagina oficială de facebook WINE of MOLDOVA și pe paginile localurilor gazdă.

Pentru a discuta despre evenimentele ce urmează, aseară am fost invitată la o degustare foarte plăcută,  în incinta localului Rozmarin Cafe. La aceasta au participat câțiva bloggeri, care și-au pus ca scop promovarea vinurilor și evenimentelor Wine Friendly. Evenimentul a fost organizat de Andrei Cibotaru– wine-blogger, cunoscător ai vinurilor autohtone, jurnalist și recent somelier certificat. Mi-a făcut o mare plăcere să mai stau o data la masă cu oameni frumoși, mai ales că ONVV-ul ne-a pregătit niște vinuri foarte bune pentru degustare:

FullSizeRender

  • Spumant Clasic Brut de la Chateau Vartely

IMG_9827

  • Sauvignon Blanvc de la RadaciniIMG_9838
  • Albarino de la FautorIMG_9846
  • Cabernet Sauvignon Rose de la MIMIIMG_9863

Gustările din partea localului Rozmarin Cafe:

Deci să nu ziceți că nu ați știut, eu v-am povestit, v-am îndrumat, un pic m-am laudat, acum aștept să ne întâlnim la una din degustările Wine Fiendly. 

Urmăriți hash-tag-urile #WineFriendly #WineofMoldova #RosesdeMoldova #Lavieenrose , acestea vor fi sursele multor poze și postări interesante.

IMG_9867

Descoperiți, savurați, dar nu abuzați :)

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *