Despre VINĂRII

Dacă nu ai avut ocazia până acum să vizitezi măcar o vinărie din Moldova, să știi că încă nu e târziu să o faci. Doar pășind pragul unei vinării vei simți “sufletul” vinului care se produce acolo, vei afla multe despre tehnologia producerii,  păstrare, istorie. Vei avea ocazia să degustezi vinuri bune, dar și să procuri la prețuri accesibile vin care nu se prea găsește pe rafturile unui magazin.
milesti
 
Acum 6 ani am avut norocul să vizitez prima mea vinărie. Pentru că aveam niște amici din altă țară în vizită, am decis că împreună cu ei mă informez și eu despre beciurile noastre. Prima vinărie a fost cea de la Mileștii Mici. Am avut parte de o excursie frumoasă, spre sfârșit de o masă bună cu vinuri selecte, toate pe fonul unui acompaniment muzical nemaipomenit.

 

chateauAtunci am decis că experiența mea cu vinăriile trebuie să continue. A urmat vinăria Chateau Vartely. Aceasta se află la marginea Orheiului, locuri familale pentru mine. E plasată într-o zonă foarte frumoasă, amenajată impecabil, un complex turistic de invidiat.

cricovaApoi a urmat vinăria Cricova, am vizitat-o în perioada Sărbătorii Vinului în Moldova. Un complex subteran unic, cel mai mare din Republica Moldova. Traseele sale cu galerii frumoase, de-a dreptul te fascinează.
 
În acest an mi-am pus un scop, să vizitez vinăriile care nu am reușit să le văd până acum- Purcari, EtCetera, Poiana, Asconi, Beciurile din Brănești și sper să nimeresc și la Castelul Mimi care este în reconstrucție acum. Voi fi nespus de bucuroasă daca aș avea ocazia să fac cunoștință și cu alte vinării mici, mai puțin cunoscute și promovate, dar care au cu ce se mândri.
Cred că ar fi un scop frumos și pentru tine să explorezi vinăriile Moldovei, vei fi încântat cu siguranță de ceea ce vei găsi și afla la ei, tezaurul țării noastre.

(Sursa poze arhiva personală, pagini oficiale a vinăriilor)

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *