Degustare “PASTORALĂ”

Nu sunt adepta vinurilor de desert, îmi par prea dulci. Cred că un vin dulce e o încercare pentru amatorii de vinuri seci. Păi uite ca aseară am decis să înfrunt această încercare și am participat la o degustare de vinuri roșii de desert, în popor li se mai zice Cahor, iar recent se folosește și numele de Vin Pastoral. 

Istoria provinienței acestui vin și denumirei e una foarte interesantă, dar cred că mi-ar lua ceva timp să o povestesc. Vreau doar să menționez că câteva sute ani în urmă, Cahorul era un vin roșu sec, dar  care treptat la noi a juns să fie unul dulce.

Revin la degustarea de aseară, aceasta a avut loc în localul despre care am mai scris, un wine pub din centrul capitalei- Paprika Wine Pub. Evenimentul a fost moderat de renumitul somelier Mihai Druță, un bun prieten al localului. Au fost degustate 6 vinuri de desert de la 5 producători diferiți.IMG_8329

  • Cahor Pastoral, de la Bostavan, 2011IMG_8297
  • Кагор, de la Chateau VartelyIMG_8301
  • Patriarh, de la Cricova, 2009IMG_8305
  • Царский Кагор, de la RomâneștiIMG_8311
  • Pastoral de la Purcari, 2013IMG_8317
  • Magnific, de la Cricova, 2011IMG_8324

În urma degustării aș da nota maximă vinulurilor de la Cricova, pe locul doi ar fi Bostavan și Purcari, pe locul 3 Chateau Vartely și pe locul 4 Românești. Aceasta este doar opinia mea, sunt sigură că poate să difere de senzațiile altora. A fost plăcut să descopăr buchete și arome noi, acestea mi-au permis să înțeleg că nu e cazul să mă limitez la anumite vinuri.

Să nu vă fie frică să experimentați, să descoperiți vinuri noi, chiar dacă acestea nu fac parte din preferințele voastre.IMG_8332

 

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *