Master Class Wine Friendly la Kumaniok

Aseară, 27 februarie, în restaurantul Kumaniok din capitală, a avut loc un master-class wine friendly, cu o prezentare și degustare a 6 vinuri autohtone. Am avut marea plăcere să moderez acest eveniment alături de un specialist cu literă mare, vinificator de meserie, vicepreședinte cofondator al Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri și un somelier iscusit- Sergiu Galușcă.

image-28-02-16-00-35-5    Seara ne-a fost delectată cu 6 vinuri bune și câteva gustări din partea restaurantului.

12743515_476496775894030_3908484530202310364_n

  • Dor (Bostovan)– vin alb, sec, cupaj din Chardonay și Traminer
  • Vinohora Alb (Purcari)– vin alb, sec, cupaj din Feteasca și Chardonay
  • Merlot (Fautor)– vin roșu sec
  • Individo Cabernet (Chateau Vartely)– vin roșu sec (se preconiza un Individo Rose, dar au avut loc schimbări)
  • Equinox -Cabernet Sauvignon– vin roșu sec
  • Ice Wine (Mimi) – vin alb dulce, Rkatziteli

Toate vinurile au fost apreciate și savurate ca la carte.

Spre sfârșitul evenimentului fiecare din oaspeții prezenți și-au expus opinia și preferințele. Acestea s-au împărțit în două tabere. Partea feminină a evenimentului (marea parte din ea), au fost cucerite de Ice Wine-ul de la Mimi, partea bărbătească, au apreciat mai mult vinurile roșii.

image-28-02-16-00-35-3 Restaurantul Kumaniok și proprietarul acestuia Igor Martîniuc, au fost niște gazde primitoare, am simțit o susținere enormă din partea lor și a personalului bine instruit.

Am avut marea ocazie sa o cunosc la eveniment pe Natalia Melnic, unul dintre primii somelier din Republica Moldova, vinificator de meserie, care momentan colaboreaza cu restaurantul Kumaniok. O persoană cu atâtea emoții pozitive în ea, un specialist unic în domeniul vinicol, care vorbește cu multă pasiunie și dragoste despre un vin. Sunt mândră că am putut discuta cu o astfel de persoană.

Seara a fost una magică și foarte degajată. S-a sfârșit cu multe glume și zâmbete, ceea ce ne demonstrează încă o data ca vinul crează o relație unică între oameni.

Fiți Wine Friendly și descoveriți vinurile moldovenești.

image-28-02-16-00-35-6

 

 

FacebookShare

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *